Vanha sivusto

Tämä on vanha itQ.fi-sivusto, ja sisällön ylläpitäminen sille on lopetettu. itQ siirtyi WordPress-alustalle 6.6.2015.

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Vialliset verkkosovittimet viivästyttävät RPi:n toimituksia

Toinen on oikea, toinen väärä. Tehtaan
asentaman väärän verkkosovittimen ta-
kia Raspberry Pin toimitukset viivästy-
vät.
Kuva: Raspberry Pi Foundation
Olen kirjoittanut ultraedullisesta Raspberry Pi -tietokoneesta viime aikoina runsaasti, ja eräänlainen tilannepäivitys lienee taas paikallaan.

Raspberry Pi -säätiö ilmoitti eilen, että he huomasivat testeissään laitteen verkkosovittimen vaihtuneen tehtaalla toiseen, toimimattomaan, malliin:
-- [W]here we’d specified jacks with integrated magnetics in the BOM and schematics, the factory soldered in non-magnetic jacks. No magnetics means no network connection.
Luonnollisesti tällainen vika aiheuttaa viivästyksiä, mutta samassa postauksessa kerrotaan, että valmistaja on saanut jo korjattua osan laitteista, ja että ensimmäisten tilaajien toimitukset voitaneen aloittaa suunnitellusti. Kuitenkin samalla ilmaistaan huoli siitä, että mahdollinen oikean komponentin saatavuusongelma voi aiheuttaa viivästyksiä:
There may now be a slight delay in later batches if there’s a problem sourcing enough magnetic jacks --; all the stock of jacks we believed we had in place and ready to turn into the ethernet ports on your Raspberry Pis turn out not to be the correct part, so we’re having to start again and move through the negotiating/ordering/delivery cycle as fast as we can.
Mutta on säätiöllä myös hyviä uutisia: Raspberry Pin "virallinen" käyttöjärjestelmä, Raspberry Pi Fedora Remix, on julkaistu ja ladattavissa. Arch Linux -sovitus RPi:lle julkaistiin jo aiemmin, kuten myös Debian-versio. Vaikkei itse laitteita vielä käsiinsä saakaan, jakajia torrenteilla riittää: Fedoralla vajaa 500, Archilla n. 850 ja Debianilla n. 1850.

Odottavan aika on pitkä, ja vastoinkäymiset voivat alkaa masentaa. On kuitenkin hyvä muistaa, että säätiö on tehnyt - ja tehnee vastaisuudessakin - paljon töitä. Ja kaikkien odotus palkitaan - ennen pitkää.

Päivitetty klo 15:00: Näköjään myös IT-viikko uutisoi asiasta, tosin faktat ovat hieman hakusessa.

Ei kommentteja :