Vanha sivusto

Tämä on vanha itQ.fi-sivusto, ja sisällön ylläpitäminen sille on lopetettu. itQ siirtyi WordPress-alustalle 6.6.2015.

keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Silloin kun minä olin nuori...

... televisiokanavilla oli miellyttävät kanavalogot ja identit.

Mutta mitenkä on tänä päivänä? Maailma on kova, ja näin ollen abstraktius ja mitäänsanomattomuus on arvossaan. Hyvänä esimerkkinä tästä voidaan ottaa vaikka MTV3:n nykyinen kanavalogo:

Mitä tuo esittää? Ai niin, sehän on pöllön vasen (vai olisiko ollut oikea) silmä. Tuosta ei ensimmäisenä tule mieleeni viihteeseen painottuva kanava, vaan lähinnä se, että kanavadesignistä vastaavilla oli ideat lopussa kun tuota otettiin käyttöön vuonna 2005. Toista se oli kolmetoista vuotta sitten, vuonna 1995, jolloin itse olin jo kuuden vuoden ikäinen.

Silloin käytössä oli mielestäni kaikkien aikojen paras MTV3-logo, se aito ja alkuperäinen "nauhapöllö":


Tuossa logossa on jo hieman abstraktisempia piirteitä kuin vielä vanhemmissa logoissa, mutta se on silti mielikuvituksellinen, yksityiskohtainen ja miellyttävä silmälle. Ja kukapa voisi unohtaa MTV3:n pöllöidentin:


Sniif... Good times... Tähän päivään mennessä kanavan laatu ei ole muuta tehnyt kuin heikentynyt vuosi toisensa perään. Nykyään näytetään vain mobiilipeleja, chattejä, voittopotteja ja mukahauskoja jenkkisarjoja. Unohtamatta toki kesän kunniaksi aloitettua Salattujen Elämien viidettätuhatta seitsemättätoista uusintakierrosta.

Ottaisivat mokomat edes tuon vanhan kanavadesignin käyttöön viikoksi kokeeksi, ja sitten kysyisivät jotta kumpi miellytti enemmän katsojan silmää. Luulen, että tässä asiassa vanha on parempi kuin uusi.

PS. Tämä kirjoitus kuulukoon siihen "elämän kauneudesta" kertovaan kolmannekseen.

Ei kommentteja :