Vanha sivusto

Tämä on vanha itQ.fi-sivusto, ja sisällön ylläpitäminen sille on lopetettu. itQ siirtyi WordPress-alustalle 6.6.2015.

maanantai 11. helmikuuta 2008

VIAlliset Linux-ajurit

Nyt on niin paljon asiaa että laitan toisen postauksen heti edellisen perään :D

VIA:n piirejä omistavat Linux-käyttäjät ovat selvästikin kyllästyneet siihen, että vaikka VIA lupaa että kaikki on niin Linux-yhteensopivaa on totuus kuitenkin karumpi. Itselläni on kokemuksia VIAllisista näytönohjauspiireistä (aka integroiduista näytönohjaimista), joihin ei yksinkertaisesti tahdo saada mitään tolkkua, kaikista vähiten VIA:n omalla ajurilla.

VIA:n Linux-foorumilla asiasta käydään vähintäänkin kiinnostavaa keskustelua, ja ilmeisesti myös VIA:n isot pamput ovat huomanneet että nyt ei kaikki olekaan ihan kohdillaan. He ovat jopa perustaneet adressin parempien Linux-ajurien puolesta. Tätä kirjoittaessa siinä on 3579 allekirjoitusta. Luulisi sen kiinnostavan VIA:a jonkin verran, kuten myös seuraava toteamus foorumilla:
I just singed the petition and was #3557, by my calculations if a VIA customer spent on average $300 (like I did) on VIA hardware, then they would have at least $1,000,000 from Linux customers. That is right - with current "support" VIA ripped off at least 1 million dollars from customers.
Suomeksi sanottuna hän laskeskeli että VIA on riistänyt Linux-käyttäjiltä vähintäänkin miljoona dollaria ja tarjoavat vastikkeeksi olemattomalla laadulla olevia ajureita. Jos asia ärsyttää sinuakin, niin ei muuta kuin nimeä adressiin.

Ei kommentteja :